Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2013

Universiti Teknologi Mara Perak : Kampus Seri Iskandar 1

Imej
Saat ini,ketika ini,hidup aku benar-benar berubah 350 darjah.Walaupun 10 darjah tak berubah,aku kira keseluruhannya hidup aku berubah,bertukar.2 Jun 2013,satu tarikh yang sangat signifikan.Sekarang 14 Jun 2013,bermakna 2 minggu berada di bumi yang mengubah hidup aku ni.

17 Mei,aku dapat keputusan UPU,Diploma Perakaunan Universiti Teknologi Mara (UiTM).What??UiTM??selama ni aku bosan sangat-sangat dengar senior yang dapat UiTM.Bagi aku,U ni tak ada kelas,tak segempak UPM,UKM,UM dan lain-lain.Bila dapat UPU,rasa sedih jugak.Dahlah UiTM,diploma pulak tu.Kalau Asasi tak apalah jugak.3 tahun beb! berbanding dengan asasi setahun setengah.


Tapi,aku cuba muhasabah diri jugak.Dengan berbekalkan result SPM 5A 4B,jangan mimpi aku boleh fly gi US,dapat tajaan JPA,MARA,TNB bla bla bla.Aku rasa mereka yang dapat diploma,lebih-lebih lagi yang kat UiTM ni semua di-reject U lain sebab dapat result bawah 5A.Bapak teruk gila mentaliti aku!!! Ya,selama 6 hari aku fikir,barulah aku terima tawaran tu pada …