Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

Kerja Oh Kerja ~Part II

Imej
Assalamualaikum.
Sebenarnya aku malas nak bagi tahu kat mana aku kerja sempena mengisi 'cuti' ni.Bukan apa,aku bukannya 'fofular' sangat nak kecoh-kecoh pasal kerja ni.Maklumlah,kerja pun tak lah sehebat mana pun.Tujuan aku kerja sebenarnya tak lebih daripada nak mencari pengalaman dan kalau bonus pun hanya untuk duit poket je.Bila dah kerja,baru tahu apa yang parent kita rasa semata-mata nak besarkan kita,Okey,cukup lah mukadimah air mata nih.Musti tersentuh kan sampai keluar hingus hijau pekat? ( eeuuww).Pi basuh.Pastu teruskan layan blog ni.HAHAHA







Amacam,nampak tak keterujaan aku bagitau semua orang yang kerja ni macam best?  Setelah dilanda kontroversi sebab ada yang kata aku kerja tak senonoh lah,balik malam lah,bayar triple lah,aku nak buat pendedahan sulit ni.(lain macam gila ayat nih ).
Okey,sebenarnya aku kerja kat sebuah restoren francais yang aku rasa satu dunia dah tahu.Wah,maknanya aku ni kerja ala-ala international lah ye?Fuyoo,sila tepuk tangan.Rasa kemb…

Kerja Oh Kerja

Imej
Assalamualaikum
Budak lepasan SPM sekarang ni sibuk bekerja .Sana sini kecoh update pasal kerja.Ada jadi promoter,ada jadi cashier ,ada jadi penyangak,penyamun,perompak dan macam-macam  lagi.

Aku tercicir dalam kalangan insan yang bertuah tu.HUHUHUHU ( lagu sedih ).....
Dulu,lepas je abis paper Biology 3,aku dah bercita-cita nak ambil lesen lepas tu terus cabut pergi kerja.
Namun,langit tak selalu cerah sebab taufan ribu datang melanda.




Pertama sekali sebab aku aku meroyan tak tentu pasal nak kerja? : -Actually,aku bukannya  budak SBP /MRSM/HARIAN atau  lain yang duduk rumah ,goyang kaki dan habiskan beras mak bapak dengan menjadi penganggur tegar.
-Aku perlukan P E N G A L A  M AN .Bosan gila kalau semua dunia kita hanya di laman sosial,chatting dengan orang-orangg yang kita kenal S A H A J A.Macam mana nak strive kat U?Hello,kat sana manusia pandai pun jadi bodoh sebab pengaruh kawan.At least kalau kerja,kita tak terlalu cultural shock sangat
-Aku nak cuba rasa cari rezeki sendiri.K…