Selasa, 5 Jun 2012

Sometimes You're Perfect

Assalamualaikum..Hello!
Kadang -kala,kita akan rasa rendah diri bila tengok orang lain.Mereka yang lebih bagus dari diri.
Bagus?bagus sangat ker? Okeyh,aku bukan nak merendah diri.cuma kadang-kadang terasa diri macam kecil je. = = '
Sebab?oohh..bukan sebab aku berkaca mata.Aku tak rasa orang specky ni merendah diri.Bukan jugak aku
kecil. yakni tinggi.Err..entahlah.Setiap manusia ada 'kebagooosan' or kelemahan sendiri.Sama ada orang lain kesan atau diri sendiri kesan.Tpi,lebih baik  diri sendiri kesan.Kalau tidak maloo doh!.But,
Ya,Tiada yang sangat sempurna dalam kehidupan.Sederhana cukup.Memang itu pun yang disarankan Rasullulah SAW.( tazkirah besama ustad don..hahha).Sedar atau pun tidak,kita akan mengecilkan diri bila tengok benda yang lebih dasyat.Jadi,apakah ia?
# 1 popular kat Facebook

 
Tak silap lagi,ramai orang gunakan laman sosila sosial bagi meraih populariti.Kadang2,aku jeles gak tengok status makhluk ni,makhluk tu dapat banyak komen.Hambooi..org yang 'like' pon sampai beratus.
Actually,aq tak suka mencapub kat facebook.tapi dah org tagged aq,terima jelah.heheh.
Dan paling tak tahan biler ramai yang nak jadi friends kiter,sampai leh terluper nak approved.
okeyh,aq tak lah sebagoos kau.1,582 kot friends request.
dan kadang-kadang
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
" kau,lambat giler nakapproved aq.mentang fb low profile,ramai yg add kau "
-
-
-
-
-
" untunglah aq,ramai sangat sampai tak perasan.. :X D

- , -


# 2 Popular kat blog


Popular kat blog bolehlah jugak sama untungnya popular kat fb.ramai yang cari jalan nak untung kat sini
sebab?hahah..follower ramai,blog popular kot.
sampai bangun tido pon terus bukak dashboard blogger~cari follower.check dah berapa 'ratus ' dah.
saper yang popular kat sekolah@ tempat kerja lagi best.tentu ramai pembca blog.hahaa
aq trak kisah .daripada hujung bulan 12 taon lepas pun,total follower same je.hehehe
statik giler!.146 takkan berubah sampai lah biler-bile.huhu









The Awesome moment


HKSBP KE-39...

okeyh..aku sangat rasa kehilangan biler HKSBP dah abis..yeah..sepanjang aku hidup,tak pernah rasa seseronok ni.sebab? sekali sbpians,always sbpians..
Hari Kecemerlangan Sekolah Berasrama Penuh telah berlangsung dengan jayanya di Sekolah Tunku Abdul Rahman ,Ipoh.So,SABDA telah menghantar 3 pasukan ~bahas bahasa melayu,english debate dan basketball .
As usual,tahniah di ucapkan kepada team bahas (akuh lah tu..- - ' )..sebab sepanjang SABDA join HK..tak pernah memang satu pun game ,even dalam group.

so,for this year..kitorang satu group ngan SESTER,SEMERDU AND iNTEGOMB!!!


                                        



what da...INTEGOMB? juara kot tahun 2007 n naib juara 2010.last year sangkot kat semi je..huhuhu.
SESTER N SEMERDU sekolah lama yang dah established dalam kalangan warga SBP.so,SABDA?
kitorang wat yang terbaik je..:)

first day......

dari jam 8.00 pagi kitorang dah terpacak kat  depan dewan.air kotak sumpah dah berkotak-kotak aku isap.dah macam mat gian kot.bayangkan...dak form 5 elok2 belajar fizik kat dalam dewan,kitorang setengah mati tunggu bas datang.hahaah.akhirnya sampai lah jugak bus walaupun dah nak 12.30 hari!! yaeah,dak lain naik balik umah dah...


ketibaan yang berhormat :D


dan kitorang berehat sebentar selepas beku bagai nak giler kat bus intesaber.solat jumaat kat teluk intan and.....alih-alih dah sampai kat ipoh dah.huuuwwaa..manyak best maa.
inilah dorm kitorang..nama dia Rumah White(??/_) okey,aku tak tau lak ada rumah putih.interior dia boleh
tahan lah.lama tapi cantik.toilet?STAR sgt best sebab ada bnyak toilet dan bilik mandi.tak macam asrama lama2.


then...tibalah hari taklimat.huhu..agak tabah lah terpaksa dengar ceramah.yelah,kalo tak dengar tak taulah kan.dan,hari pertama dah rajin cari bilik kurantin,bilik bertanding skali.




tahun ni kitorang berharap sangat dapat jadi naib juara kumpulan.sebab?INTEGOMB arr...kalau tak insyaallah tahun depan boleh masuk peringkat kedua.Pasukan Bahas BM adala pasukan sekolah yang paling berdikari.Kami buat semuanya atas usaha sendiri dan di bantu oleh guru-guru bm.
Kamilah yang bertungkus-lumus menjayakan 2 liga bahas antara rumah iaitu 2011 untuk form2 dan 2012 untuk f4.Hasilnya,mudah-mudahan SABDA akan berjaya dalm Bahas HKSBP next year.huhuhu
skema doh ayat aku!



Masa ni kami lawan dengan SM SAINS KUALA TERENGGANu.
undi punya undi ~dapat kerajaan.dan usul diberi 
"Industri Hiburan Pilihan Kerjaya Remaja".
KEPUTUSAN?usul di terima!! yipii...:D


Waktu ni secong game,lawan dengan SM SAINS DUNGUN
kami pembangkang~OMG!
usul diberi
"Sukan Bertaraf Dunia Meningkatkan Ekonomi Negara"
huhuhu..usul yang sama time kami friendly dengan SSP.RESULT?
usuk di tolak..huhuhu


dan inilah tahap paling mencabar(tak sebenarnya)
Kami lawan dengan SBT MALAYSIA~Sekolah BERASRAMA Penuh Integrasi GOmbak!
dan we're opposition !
"Pendidikan Teknik dan VokasionaL uNTuk SEMUA sekolah"
amik ko,kami punyalah targer MBMMBI ka..PBS ka..alih2 benda ni.
keputusan?
usul diterima.eh..sapa menang?
deme la..hahahha


malam tu kami enjoy tak hingat.aiseh,merdeka lah katakan.gi parade,main boling.hahahah
best kot.
dan mlam esoknya,kami enjoy plak kat Istana Iskandariah,Kuala Kangsar
well,makan malam bersama Raja Muda Perak.Actually,kitorang kat luar ja.hahah

~berfoya-foya sampai tak ngat dunia.haha :P




BENDA alah ni wat aku tak ngat dunia.hahah


dan sampailah waktu yang sedih~nak berambus dah dari STAR.malam abis ja 'berfoya-foya'
kitorang teruskan lagi dengan snap sekitar STAR...




agak sakai kan.tapi inilah hakikat.kalau dah seronok,memang sedih.Majlis penutup diadakan di Stadium Indera Mulia,Ipoh.Sangat best dengan persembahan colourfull.Haritu,satu SBP berkumpul.
Keputusannya
Basket~MCKK VS SEMASHUR= MCKK
Basket girl~SMAP LABU VS SSP = SSP

and debate kat PICC PUTRAJAYA NANTI  :
SDAR VS TKC

also bahas jugak :
SDAR VS SSP.

Memang HKSBP sangat best.Next year,jumpa kat SM SAINS SELANGOR..
(kalau aq still form 5..hahah)
HK..kitorang rindukan event ni!


"kita tetap best kan"


dari kiri simpanan merangkap mastermind ~Arrafiq Zaidan
Perdana Menteri~Amira Adlina(ketua pasukan next year :D )
Menteri Ketiga~Akuh la tu..- , -
Perdana Menteri ~Daniel Al Iqram(ketua penyamun..hahah..kapten kami)..