Catatan

Tunjukkan catatan dari 2014

Ulasan Novel -Bukan Serapuh Daun Maple

Imej
AssalamualaikumCuti semester datang lagi.Aku datang lagi menjenguk blog yang bersawang ni.*ayat common blogger * Dalam cuti yang selama sebulan ni,aku banyak habiskan masa baca novel.At least tak lah buang masa sangat daripada goyang kaki kat rumah.Untuk pengetahuan *walaupun tak ada sape nak tau *,ni cuti sem ketiga untuk semester ketiga aku belajar kat uitm.Dan kalau cuti sem pertama,aku pilih Arjuna Hatiku karya Norazalina Nordin & Tiada  Lagi Mimpi karya Sharifah Abu Salem,cuti sem kedua pulak Hatiku di Harajuku karya Ramlee Awang Murshid,kali ni aku pilih Bukan Serapuh Daun Maple karya Fatinilam Sari.Semua novel yang aku baca tu semua novel lama dan tak up to date langsung.Sebab apa? sebab aku tahu,genre novel sekarang ni sangat sangat cliche iaitu pasal kahwin paksa yang mak aih bosannya nak baca.Untuk Bukan Serapuh Maple ni,kisahnya sangat simple.Tapi ada jugak diselitkan pengisian keagamaan yang walaupun tak sebanyak Dingin Salju Wisconsin keluaran Galeri Ilmun tu,setidak t…