Khamis, 26 Januari 2012

Tahun Perubahan

2012 menyaksikan perubahan dalam hidup aku.
dorm aku,kelas aku,tugas aku dan kehidupan yang makin menyesakkan!
perubahan,transformasi membuatkan kita tak selesa.aphal?

kau tengok sendiri!

#1 DORM!!!!!

 My God! aphal dorm aku ni? ya,macam tahun lepas,semua form 5 akan di turunkan ke dorm paling bawah sekali.dan dorm Ruby kat mana? yes,kat pantri,depan water cooler?
asal? seronok tak?.memang seronok kan dapat dorm yang jadi laluan orang ramai.then,biler air kat
water cooler tu melimpah,fuh...abis banjir lah laluan tu.



tapi benda alah ni ada benefits-nya.asal? ya,pagi -pagi,tatkala org lain setengah mampos nak amik air
sebab takot lambat ke perhimpunan,aku org pertama yg isi air dalam botol.hahah
mesin ni jugak berguna untuk basuh tanagn.sebab? airnya sejuk oo..best kot kalo main...
dan aku bersyukur sebab tahun ni,aku jadi nomad sikit.apahal ni?


sangat bermimpi kalau dorm aku camni...lalalala

ya,nak basuh baju pun tak syok.lagi2 waktu riadah.kan kantoi tak turun.hahahha.
terpaksalah basuh kat tempat lain.
apa? mesin basuh? mimpi lah kalau ada.jangan sesekali berharap ada okeyh?hahah



#2 Kelas

Al-Jazari 2012 -generasi ketiga memang dah berubah bila masuk form5.aiseeh..tak da lagi kekecohan tahap
melampau.nak2 biler ramai Badar join kelas ni.hahahh.semua yang ada jawatan besar2-semua masuk sini.
kesannya-5 AL -JAZARi dah berubah gilo!
Ketua rumah 2 orang,Penolong Ketua rumah 4 orang,Ketau pss(- - '),Ketua badar..ketua kelas,
ketua kebersihan dan memacam lagilah yang ketuanya.





kekecohan tinggal kenangan.hahahha
ingat lagi minggu pertama sekolah,punyalah banyak cikgu bagi homework.
dan time prep petang,tatkala aq seronok memboyotkan perut dari ko op,semua JAZARian sibuk
siapkan homework.memang dasat lah..meleleh air mata aku.




tengoklah gambr ni time Merdeka Raya..Owesome kan?hahahha.
memang aku ingat sangat waktu ni.masing2 sibuk tayang baju raya.pergghh..bau kedai gitu..
dan aku? haish...terpaksa pakai baju ayah aku .alah,tak kisah pun orang lain melaram.
asalkan waktu ni memang gempak abis sebelum warden tuuuttt... datang halau kitorang.hahah
ketau kelas kitorang awal2 dah cabut dah pasal takot kantoi ngan warden
ehh,nak runtuh satu blok akedemik kitorang buat kau tau.hahah
Itulah kelas paling Brutal 2011-4 AL-JAzarI..heheh


#3 TUgas oohh TUgas...

nampak apa benda ni?



ya,aku sangat sayangkan tempat ni.since form 1 kat SMKTR lagi.apsal?
ntah.




aku tak pernah lupa pertama kali bertugas kat tempat ni.time aku nak sapu,aku rasa tak ada apa
yang perlu di sapu...memang bersih.dan kat SABDA pun sama,aku terpegun tegok keluasan
PSS nya.



aku jugak tak kisah apa orang nak cakap.kata PSS SABDA tak bagus lah.seriously,aku mengaku.
tempat tu tak macam waktu aku berkhidmat kat sini..ada astro lagi weeyyh!.
tapi yalah,kalau kita suka benda tu,sampai bila pun suka.





walaupun jawatan ni tak sepopular Pengawas Sekolah..aku tetap rasakan tempt ni,jawatan
ini bukan satu bebanan.untuk tahun terakhir,aku mengharapkan terbaik untuk kali terakhir di sini..

psst..-khabarnya SABDA nak buat Hrai Terbuka Asrama.memang tak sabar nak tengok Aspura berubah!
hahahah..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan