Jumaat, 25 November 2011

Mesti Berubah

Hijrah kerana Pencipta,berubah kerana nafsu.......
                                                                                                                                                                                 Okey,biler bukak sekolah aku agak mesti ramai yang berubah.Apsal?.Ya,manusia semakin dewasa.Adik2 junior  yang baik2 akan tunjukkan 'rupa sebenar' diaorang.Hahahah.Aper kena dengan aq ni?( - - ' ).tapi inilah hakikatnya.takkan manusia sama je kan. giler kau kalau tiap2 hari makan ikan rebus ngan skyjuice kat DM.konfem muntah aku... sekali -sekala nak gak makan wedges kat kantin mak cik intan.hahahhaha

ehh,aq kata wedges ..bukan menatang ni !!

perubahan sangat mengejutkan kita semua.kalau perubahan yang negatif,lagi bertambah pelik.tapi kalau perubahan positif-alhamdulillah...
yang masalahnya perubahan yang sangat mendadak..membuatkan orang di sekelilingnya berasa aneh dan ganjil.
okey2..toksah pening2.

aq masa datang bandar misteri ni pun berubah gak.boleh bagitau aq apa perasaan  kau biler first time dapat oren keras giler kat DM tanpa pisau?.ya,aq nganga sekejap.last2,setelah beberapa jam blur,barulah aq kupas sampai jari aq merah nak mampooss...
boleh bagitau apa perasaan first time  kau pakai kasut kulit?hahahah..sakit kaki aq,dalam ati aq nyumpah
"'kenapa lah dorang tak soh dak skolah pakai boot je,kan lebih senag idup aq"

hahahhahah.ya,aq terpaksa alami perubahan giler tu...idup dengan macam-macam manusia yang sewel nak mampos.dan tak mustahil kalau perubahan juga berlaku pada sesiapa ,asalkan yang bergelar student....



# 1 rambut pacak



perubahan ni pun aq pernah lalui.kalau dulu si dot dot dot berambut sikat tepi,siap belah lagi,dengan berminyaknya skarang jangan haraplah.bukan kata cicak,bapak gajah pun mati kalu terjatuh atasnya....
dan siaplah kena rembat ngan guru disiplin .masa tu takder can nak cover.Yolah,sebelum pengetua kata "sekian,terima kasih" kat perhimpunan,pengawas dah c iap2 tutup pintu dewan .hehe....takder can lah kau nak betulkan rambut.saat tu,maka beterbanagnlah rambutmu di udara umpama angry bird  yg beterbangan.hahahah.


# 2Make up muka





yang ni sudah pasti.make up yang di maksudkan bukanlah over giler sambil nampak cam zirafah( ehh??)
tapi yang di maksudkan ialah dah pandai pakai bedak skit kat muka nak sorok jerawat batu.hahahha.sorok tak sorok kantoi gak dik ooii...nak bagi nampak lagi "misteri"calit sket celak kat mata.okey,ni lagi over.
biler cikgu tanya-sunah nabi..hahahah.amboi,nak bersunah pun takdalah touch  up putih giler muka sampai nampak gigi kuning ajer. ha,kan dah kantoi tak gosok gigi.sumpah,aq bang giler manusia spesis ni.


#3 Tudung penyek
 yang ni paling aq pelik.dah elok tudung tu lawa2 yang kau pegi penyekkan wat aper?.klako pun ader.
yang tak tahan tu ader yang tarik tudung sampai tak nampak muka.adoyai...cantik sangat ke muka tu...nyampah ada lah..



#4 gelak kuat -kuat




aq paling benci orang yang suke gelak kuat-kuat.(termasuk aq..lalalalla).kalau kau nak gelak samapai terputus urat kentut pun buat la..jangan la kau nak sabitkan kat aku.kat  dorm especially memang biasa la kan.aq pun kalau gerak mau runtuh aspura .tapi berpada-padalah.takkan tengah berjalan pun nak gelak sampai orang belakang pun dengar.kang jadi Allahyarham kang aq tak mo tanggung .hahahaha.
dan kalau kita kat depan org yang gelak tu.....lagilah dia gelak kuat2.
adooi..,dik,abg denagrlah.toksahlah tunjukkan awak tu mendambakan kasih syg yang sejati.
then.biler kita pandang belakang dier akan bisik kat kawan-
' psst,budak tu usha kiter la..'
pegi jalan lah lluu!!!
inilah yang berubah.kalau dulu si Diana Danielle (bukan nama sebenar) punya lah takot nak gelak sampai terpaksa toleh kat tempat lain
sekarang tuu diiaaa...mau runtuh sekolah beb..




# 5 tie singkat




hahahahha.yang sumpah aq tak pernah buat.ya, tak teringin pun.kalau TERbuat sumpah aq samak dulu pastu baru pakai.hahahahha.tak tau sebab perlu memendekkan tie tu.aphal? kau ingat stylo sangat lah tu. ya, Ammmppunn...tolongg la weyh..cam sakai aq tgok.tahun ni bukan main lagi kau panjangkan tie tu sampi ke kepla lutut(bukan otak..hehe)..start taon depan dah pendek macam haprrak aq tengok.kakakhhh..bajet matang la tu.huh,dah la weyyh...nak muntah aq.kalau dari start masuk akloah jenis cam ni tak per gak..tapi tetiba  tukar imej plak (eewwahh..)..hahahha.buat kena gelak jer..


dah,dah..tak snggop nak post banyak -banyak lagi.kang mampos posman (merapu..).hopefully,lepas ni toksah la ader yang hantar surat layang atau bom ala2 pearl harbour tak pun serigala jadian ( Breaking down) kat umah aq.hahahha.
ya,manusia sentiasa berubah.tapi,berubah tak semestinya mematangkan kita.meng'happprraakkan ' adalah..hahahha.Jadi,sempena maal hijrah..marilah sama2 kita berubah.berubah bukan kerana nafsu.tapi hati yang dekat pada Pencipta.

Di tulis dengan penuh ke'anehan'. - -'

Tiada ulasan:

Catat Ulasan