Ahad, 20 November 2011

JADI TAK JADI


Pernah x korang buat sesuatu,tapi tak jadi.penat2 kita rancang sampai tak cukup masa,nak rehat..last2-HAMPEH!!. tapi,aq banyak kali alami semua ni.ya,kita hanya mampu merancang,tapi TUHAN yang menentukan.nak buat camner kan?
pernah menonton filem RAYA TAK JADI?



elok2 dua beradik ni rancang superb plane tok raya-tengok2 tak jadi.sebaliknya huru-hara yang berlaku.
tapi kisah aq ni takder kaitan langsooongg dengan rayer .hahaha...(buang karan betoll)

9 november memang best.apsal best plak?.oii,tak payahlah ko nak tau.cukuplah aq cakap yang hari tu perjalanan iddoop aq kat SABDA best sioot!(bajet...)
mula2 pagi tu sumer wish kat aq.wah,penghargaan tol...pastu kelam kabut jumpa cikgu pasal jamuan yang akan di adakan malamnya.kelam kabut lah kitorng(librarians) nak wat persiapan.....
so,dah abis buat persiapan di saat2 akhir-tibalah malam yg diananti-nanti...OMG!!
TAKUT WEYYH...kang hancur majlis tu memang letak kat tapak kasut la muka aq...







SEKADAR GAMBAR HIASAN(ntah mana aq amik.)


ternyata telahan aq tak benar..ya,tak benar pun majlis tu berjalan lancar.tapi,HANCUR kot.....aha...memang sah muka aq letak kat tapak kasut pasni.waktu jamuan memang kelam kabut lah.pengerusi majlis silap baca text-kitorg gadoh ucapan or doa yg mula dulu.then,cikgu plak terpaksa amik alih.wwaahhh...satu 'hempukan' besar kat muka kitorg  waktu tu.
tibalah waktu aq bagi ucapn..wohoo...memacam aq merepek bagi ucapan.ntah hape-hape ntah.




TENGAH MEREPEK(sakkai tol)



dan tibalah time makan.woohoo..lagi kelam  kabut.......berebut2 dorng makan.wat kejer takmo yek!
takperlah..yang penting kita semua dah buat yng teerrrbaaekkk(eh,ya ka?tebaekk la sangat)

Bila aq kat c ni,barulah aq sedar betapa peri pentingnya kerjasama,tolong menolong.sebelum ni aq pakai TARAM jer buat aper2 keja.hahah...yang lepas biarkan lepas.tahun depan banyak lagi benda nak wat.so,sabda's librarians-buat yang terbaik tok tahun 2012.

PPS form 5 yang banyak berjasa..

muka-muka lapo........
antara guru-guru pusat sumber yang hadir

persembahan sajak-masook SPM tu.....

tapi ok lah jamuan ni-daripada  tahun pas makan bihun jilat senduk jer...(eehh?).walaupun tak teratur langssoongg...but,semua nmpaknya 'gumbira' dengan riang ria.....

sempt poosing walaupon kelammm kabott


dan aq ngatkan bencana alam dah abis sampai kat situ sajer.rupa-rupanya kat class pn samer gak.hhampeh bin kelabu asap tol la!!!.abis baju baru aq kena tepongg.tak guna tol.cit.ni semua angkara 4 AL JAZARI la ni.adoi......lintang pukang aq lari balik aspura .teros masuk toilet mandi.cam kucin sejuk  aq waktu tu...

mandi tepong untuk kesihatan anda -pirrahh...

macam ni lah cara kitorang sambut birthday.dasat kan??ayoyo..kalo tetiap ari camni,abislah bekalan tepung negara.hahahah.
apa pon-
terima kasih buat semua yang 'menjayakan jamuan ni'
takper,taon depan ader lagi.
asalkan buat yang terbaik yek!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan