Selasa, 22 November 2011

bola dan kisah kehidupan

kali ni aq nak cakap pasal bola
.
bola? WHAT THE FISH!,sepanjang hidup aq bola jarang oo aq sembang kot.takot silap wat kena bahan ngan kengkawan aje.sepanjang idop aq gak,aq slalu ikut ayah aq gi stadium.perak lawann itu,perak lawan ini.tapi sangat pelik-aq tak minat gak bola.tapi lebih minat makan burger jer .(eh,sedap apa?)

ternyatalah aq sorg yg pelik.alahai,stakat bola-apala sangat.tapi,bila dah menginjak dewasa,aq smakin suker tgok bola.suke je lah.main tak 'sepro' safee.hooiitt,bukan kaki bangku ngek!.dulu,aq sangat memandang 'ganjil' mereka yang suka tgok,main,sorak.hahahahaha....aq teruskan wat keje.peduli hapa.but know,aq dah kena pukau beb.ayoyo......best siot.walaupun hnya mampu nganga tengok-setidak-tidaknya puas(kalo menang la).

tapi kalo kalah,hhaaddoooi....cam duka lara wa cakap sama lu.tapi standard la.satu gol sonok abis.tapi kalo bantai berkoyan2 gol makan tanah la jawabnya.frust la.

ni korg ngat aq ckp pasal M.U ke?tak pon Real?adoooyaii-org skang dah ske Harimau Malaya la oiiit.hahah
korg gelaklah kat aq.ya,stat malaysia benam(ayat bola) vietnam kat sukan sea laos,aq mula stat interested.time tu,aq f2-game masa nak maghrib woo...biler menang lompat aq.hahahah.best siot.

dan taon lepas-Suzuki AFF Cup-amboi..lagi best.sang garuda kena baham(ayat bola lagi) ngan harimau .last2 jadi angry bird weyh....agregat 6-4 eyyh?(betulkan saya).dan isnin pas,lagi skali angry bird bertukar ......hahahha.klako siot.muka harapan rakyat indonesia(SaKaI kAn?)
.takper.adat pertandingan.tak guna korang wat cacian.free-free kitorg dapat ganjaran.

bola juga membuka mta kita semua.betapa Malaysia mampu(ayat karangan).eh,tak caya ker.
cik kak oi,kalo nak tgok Malaysia masok FIFA 
memang dapat lah kn?.cukuplah dari bwah.sabar dan tgok saja kemampuan kita.Jepun tak semestinya di atas.rileks....yang penting-tgok dan lihat apa yg berlaku pada tmasa  depan.

euro pon best plak.aq slalu follow.(??).aritu,sebelum PAT,aq ada join JAZARIAN main bola.but,aq main one game je.tu pon esoknya aq kat bilek sakit.takper2..satu permulaan kan.rilek sudah.nanti boleh la tu.
tapi,seaneh manapun,seganjil mana pun seorng lelaki itu-dier dan bola does not separate.hahah.macam water ngan oxygen(--').itu realitinya.(sekurang-kurangnya da lebih rendah)

2 ulasan: