Jumaat, 18 November 2011

9 bulan yang seronok

DIAM tak diam.....dah 9 bulan aq kat c ni.ya,9 bulan dah.kalo ibu yang mengandung bulan februari,skang dier boleh beranak dah( merepek)...ohooo...maknanya dah 9 bulanlah aq jadi budak SBP?mak oi,cepat gak..
kalo dulu aq selalu tnya
'dik,hari ni prep pakai baju per?',time P.J
'hapiz,ko ader baju putih tak?'
'DM makan aper?'
'pas ni subjek aper?'
'minggu ni pompan ker laki yang outing?'

yup,macam tu lah lebih kurang pertanyaan lazim aq.skang tak yah tnya,dah leh agak makan aper kat DM.
outing tak outing samer jer....bukan aq kuar pon...hehehehe
first time aq outing pun maser gi T.I.tu pon dekat 3 ploh aq lesap.so,tak hairan lah kalo tetiba warden kate laki takkkkk...boleh outing mnggu ni...hohohoho..(tak kesah pon)

9 bulan gak aq buzy memanjang..
bahas,pidato,merentas desa(estet sebenarnya),sukan tahunan(wakil ruby,tapi kalah ),hakim bahas.BMA,librarians(tak termasuk task),homework,basuh kain,exam dan sebagainya..



tu belum kira aktiviti sampingan seperti tido berjemaah di kelas,mengumpat bersama di dorm terpilih dan sebagainya.amboiiii.....penat sungguh aq taon ni berbanding taon lepas
okey,lagi teruk ko tahu....SPM LAK!

RESULT TAHUN DEPAN(EHEHEH)

mak oi,afieq dah beso rupenyer.dulu UPSR then PMR  dan pasni SPM.kena kerja keras ni.kalo tak sesia masok c ni.
dan semestinya bnyak cabaran yg aq kena hadapi.kolam ternakan nyamuk semakin menjadi2 di tandas2 asrama yek.tu belum ternakan utama sekolah yakni chalie ( bapak nama pelik!!)
godaan tido berjemaah
makn megi kat dorm kengkawan
mkan bebnyak kat kantin dan beli air memanjang kat ko'op
memacam la cabaran

so,kalo pandai face,memang superb la.
walupon aq takot actually nak gi Form 5,but terpaksa la dengan tngan yg terbuka.afieq,ko dah tua gak.terpaksa lah jadi sewel balik macam f3 study memanjang.....

yEEEEaAAAAyyAAAYY!CUTI KOLAH datng  lagi! baju bertimbun -timbun nak basoh!
buku berkoyan-koyan nak bacer(ehh? ye ke?)
yg penting enjoy!


detik paling gempak

kalo sesapa tnya result end year final exam,dengan ikhlas aq katakan-meningkat la...
dari kantoi masaa up2 aritu..hahahahahah
dah tu aq pnya pencapaian  weyh...
even tak masok BATTANI pon takper..
yg pnting usaha sindri....tok taon depan......
PAT taon ni dalam 4 org straight a
okeyh la tu..at least aq bkan  dalam kalngn mereka ..muahahahahah
but,sejaraah aq sgt minat-A+ ..
sekolah aq memang ramai sejarah A+
tapi jgn tnya add math lah ....
physics pon.

dah.dah ....aq tak sggop nak tulis...
cukuplah aq bagi tau SABDA memng ramai dak laki yg pandai.
Form 1 n0 1 laki-Form 2-laki...Form 4 -Pon laki...Form 5 pon laki.
cuma tak paham asal form 3 sumer di dominasi wanita.

takper2..next year aq musti boleh bit SEMESti..hhahah SESta pon samer...
tengok jelah...(bajet!)

2 ulasan:

  1. yooo..bro,kiteorg dh kalahkn SEMESTI r tau lps...btw masalah subject phy. n add math still x berubah erk,wooo masalah negara tu sejak 1st bacth lagi...btw gud luck n god speed, be the epitom student for next year (spm kn)
    ------shafiq salmi--nova x-------

    BalasPadam
  2. Hahahaha,SEMESTInya.insya-ALLAh,semoga cabaran tido berjemaah tu dapat di ATAsi...pastu tntang masalah negara tu pon ntah bila nak selesai.buat abis duit kerajaan je.haha.thanx for the wish..

    BalasPadam